onsdag 4 april 2007

Bra säljare

Idag på jobbet kom det en säljare som hade för avsikt att sälja in ett nytt affärssystem som han hävdade var "så jävla bra" och "riktigt riktigt bra". Vi lyssnade intresserat och gjorde anteckningar i våra små blåa anteckningsblock. Riktigt riktigt bra, skrev jag och satte en punkt efter som för att markera att meningen, som egentligen inte var en riktig mening, var slut.

Säljaren som av hans sätt att tala verkade tro att världen kunde gå under vilken sekund som helst, snubblade fram argumenten samtidigt som han lite diskret talade illa om vårt befintliga system. Små subtila konstrukiva gliringar som "vilken jävla idiot godkände det här inköpet" och "pissystem". Vi lyssnade spänt genom att lägga huvudet lätt på sne, nicka sakta och rynka ögonbrynen intresserat.

Säljarens krafsade sig lite i pungen och plockade fram en burk lössnus och pressade in en alldeles för stor klumb i munnen utan att sluta prata. Snuset smulade ner över vårt tangentbord och han borstade lite försiktigt av snusresterna i min chefs knä. "...och den skiten ni använder idag kommer ni ju ingen vart med..." fortsatte han och illustrerade detta grafiskt genom att vifta i luften med sina snustäckta händer så det skvätte över hela golvet.

Han fes högt och skrattade sen ännu högre så att saften från den abnormt stora snusklumpen fontänsprutade ut över dataskärmen. "Ja jävlar" sa han och dunkade min chef i ryggen så han spillde ut sitt kaffe i knät.

"Jaja, nu vet ni hur det ligger till i alla fall, priset är tre miljoner och sen tillkommer det lite andra avgifter, ska ni ha det eller inte?", avslutade säljaren sitt mycket övertygande säljsamtal, spottade snuset i kaffet och la resten av wienerkransen vi bjöd på i sin väska.

"Vi ska fundera på det, ring inte oss vi ringer dig"

Säljaren såg mycket arg ut och slängde vad han trodde var hans kort till mig, men som egentligen var ett gammalt kvitto på tre gurkor, en burk sylt och fyra paket havrefras. "Ring mig".

"Ja...det ska jag göra"

1 kommentar:

Cliff Hanger sa...

Han kanske jobbade extra på Ica och det var därför som han slängde fram kvittot till dig (telefonnumret till affären brukar finnas med där)?