tisdag 11 december 2007

En morgon på Grand

När vi ändå pratar om mig, Skogan, Fläcken och Matte, är det självklart på sin plats att även berätta om vår blöta festkväll på den skånska västkusten för ett par år sedan. Eller snarare om morgonen efter. För Fläcken hade nämligen fixat så att vi kunde sova över på Grand Hotell, som tydligen ägdes av nån avlägsen jamaicansk släkting till honom.

På söndagsmorgonen satt hotellets rika societetsgäster och intog en angenäm frukost i matsalen. Det var kostymer och mustascher, plommonstop och monoklar, rysk kaviar, Financial Times, och klassisk musik i bakgrunden. Rikingarna njöt av sin stillsamma morgon helt enkelt.

Då hördes plötsligt ett dovt ljud, som allteftersom visade sig vara ”Killing in the name” med Rage Against the Machine. Konjakglasen började vibrera, och tillsammans med en omänsklig spritodör klev följande personer in i rummet: En orakad Matte, en Fläcken i bara boxershorts, en Skogan med en slips knuten runt huvudet, och undertecknad med bergsprängaren på axeln. En amerikansk fotboll passades också runt mellan oss, en fotboll som till slut hamnade i gåslevertryffeln när Fläcken, killen som inte ens kan stava till bollsinne, skulle kasta.

På väg fram till buffén tog Skogan en croissant ur handen på en bankdirektör, och Matte knuffade med all kraft Fläcken över ett bord där några asiatiska affärsmän i all stillhet försökte äta varsin tallrik cornflakes. I den här stilen fortsatte det, eftersom vi genom Fläckens släktskap var oantastliga.

Aaah, the memories.

/Forsen