måndag 17 december 2007

Farsan på besök

En person som förtjänar ett helt eget blogginlägg är utan tvekan Skogans käre far, i vardagstal mer känd som farsan. Denna manligt lönnfeta 50-plusare med Stockholmsdialekt (trots att han kommer från den urskånska myllan) arbetar självklart som VD, på ett företag som tillverkar självlysande plåster. Vi snackar här om en self made man, som tagit sig hela vägen från företagets botten (dvs finnig praktikant som slarvade bort inrikesposten och åt upp hela wienerkransen på kvart i två-rasten) till toppen (dvs VD:n som spenderar halva dagen med att snacka V75 med polarna i mobilen, och halva dagen till att putsa svingen på den lokala niohålsbanan). Inga högskolestudier har behövts här inte, eller som han själv politiskt korrekt och uppmuntrande brukade formulera det när Skogan satt och pluggsvettades inför tentor: "Fan Skogan, akademiska poäng e för bögar och gays liksom".
Detta var en kort och kärnfull beskrivning av farsan, mannen som i lördags var och hälsade på Skogan och hans flickvän.

- Jaha Skogan, what's for dinner liksom? sa farsan när han klampade in i deras kliniskt nystädade lägenhet, utan att ta av sig sina slaskblöta lackskor (trots att det inte snöat en flinga så här långt i år).
Samtidigt slängde han en blöt, smutsig säck på soffan, där han skrivit "Chrissmes gifts till Skogan and what's-her-name" med en otydlig grön overheadpenna.
- Alltså klockan är tio, vi har precis ätit fruk...., fick Skogan fram innan farsan avbröt honom.
- Jevla nice.. schmpff.... chicken det här asså, smaskade han fram samtidigt som han tuggade på det kycklinglår som Skogans flickvän marinerat i 3 1/2 timme till kvällens middag.
Sen fläkte sig farsan ner i skinnsoffan, knäppte upp översta knappen i byxorna, och utan att märka det drog han ner urnan med stoftet till Skogans flickväns farmor, som stod på soffbordet.
- Aaaaaaaaah, that's great stuff, njöt farsan och slog på TV:n.
- Va fan Skogan, ere inte United-Porto i Premier idag?
- Alltså, Porto spelar i den portugiska ligan, därav namnet...
Farsan tittade på Skogan som om han var en idiot, innan han svarade med förställd röst:
- "Porto spelar i den portugiska ligan". Well, excuuuuuuuuuuse..... ME!!!!
- Va fan Skogan, du får säga till din girlfriend att damma lite bättre, HAHA, sa han sen, borstade av lite av stoftet från urnan som han fått på sin skjorta, och gav Skogans flickvän en stenhård klapp på rumpan. När hon tittade frågande på honom nickade han övertygande och gjorde en pussmun.
- Nej men time to hit the roads again asså, sa farsan sen och reste sig från soffan med mycket möda.
- Vi hörs av liksom. Du och jag också Skogan, HAHAHA, skrattade han burdust varpå Skogan och hans flickvän tittade oförstående på varandra.
Sen gled farsan iväg med en rivstart i sin vita Voyager som han dubbelparkerat på snedden över två handikapprutor.

/Forsen

Inga kommentarer: